Autodesk University Extension İstanbul 2014

Autodesk’in tüm dünya da düzenlediği Autodesk University etkinliği bu yıl ilk kez İstanbul’da ,  10 aralık 2014’te Çırağan Sarayı’n da gerçekleşti.Bende Autodesk Türkiye Kullanıcı Topluluğu Ekibi’nden biri olarak etkinliğe katıldım.Etkinliğe yaklaşık olarak bine yakın , mimar,tasarımcı, mühendis ve farklı meslek dallarından uzmanlar katıldı.Etkinliğe katılan katılımcılar 25 farklı oturumla sektörün profesyonellerinden öneriler dinleme imkanı ayrıca tasarım ve endüstri dünyasının lider isimlerinin tavsiyelerini dinleme ve farklı sektörlerden profesyonellerle fikir alışverişinde bulunabilme fırsatı yakaladı.

Bizde Autodesk Türkiye Kullanıcı Topluluğu Ekibi olarak tam kadro etkinlikte yer almaya çalıştık.Ekip üyelerinden gelemeyenler oldu ancak katılan arkadaşlarla güzel bir bilgi alışverişi imkanımız oldu.

AUx’da 3D tasarım araçları ve çeşitli bulut servislerinin, günümüzde çeşitli sektörlere sağladığı verimlilik ve vakit yönetimi avantajlarının yanı sıra, geleceği nasıl şekillendireceği de konuşuldu.

 

Etkinlik videosu :

http://www.youtube.com/watch?v=WNB0tSUqgkg

 

Etkinliğin ana oturumunun sunumunu ve yönetimini Serdar KUZULOĞLU yaptı.Bu ana oturumda, Autodeskin başkan yardımcılığı görevini yürüten ; Pete Baxter  Harald Oettl, Lynn Allen ve Tasarım Vakfı‘ndan  Faruk Malhan

 

Autodesk-EMEA-Gelisen-Pazarlar-Kidemli-Satis-Yoneticisi-Harald-OettlProgramın açılışını yapan Autodesk EMEA Gelişen Pazarlar Kıdemli Satış Yöneticisi Harald Oettl, yedi yıl önce 3 kişilik ekiple Türkiye pazarına giren şirketin bugün, 22 yıllık küresel geleneğini İstanbul’a taşıyacak kadar büyümesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi ve şunları söyledi: “Türkiye, Autodesk’in en hızlı büyüdüğü pazarlardan biri. 22 yıl önce ABD’de başlayan ve dünyanın çeşitli ülkelerine yayılan Autodesk University etkinliğimizle, bugün Türkiye’deki müşterilerimize doğrudan ulaşabiliyor ve onlara son teknoloji ve trendleri anlatıyor olmaktan gurur duyuyoruz.” Oettl, konuşmasında Türkiye’nin üretim; mimari-mühendislik-inşaat ve eğitim olmak üzere özellikle üç sektörde ciddi bir potansiyel sunduğunu vurguladı ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu üç alanda da ciddi bir büyüme potansiyelinden bahsediyoruz. Bunun dışında Türkiye gibi inşaat sektörü oldukça kuvvetli bir pazarın BIM konusunda kat etmesi gereken çok yol olduğunu düşünüyoruz. İnşaat ve altyapı projelerinde devlet kurumlarıyla işbirliği çalışmalarına odaklanmak istiyoruz. Türkiye’nin de, ABD ve İngiltere’deki gibi inşaat projelerinde BIM kullanımını zorunlu kılması gerekliliğine inanıyoruz.”

 

Autodesk-Baskan-Vekili-Pete-Baxter

Autodesk Başkan Vekili Pete Baxter ise 3D ve bulut yazılım sistemlerine geçiş için en önemli kriterin eğitim olduğunu vurgulayarak 5 binden fazla ortaokul ve lisede, milyonlarca öğrenciye yönelik ücretsiz workshop ve eğitimler gerçekleştirdiklerini açıkladı ve şu vurguyu yaptı: Gelecekte işler bugünkünden tamamen farklı şekilde yapılacağı için Mimarlık ve ürün tasarımı alanlarında düzenlediğimiz Ulusal Öğrenci Tasarımı Yarışması ile Türkiye’de geleceğin tasarımcı ve yaratıcılarına yol göstermek istiyoruz.

Autodesk-teknoloji-gurusu-Lynn-Allen

Her yıl dünya çapında 30 binin üzerinde kullanıcıya Autodesk ürünlerini anlatan ve sonuncusunun adı AutoCAD Professional Tips and Techniques olmak üzere üç AutoCAD kitabı yayınlayan Autodesk teknoloji gurusu Lynn Allen ise  herzaman olduğu gibi ilgi çekici konuşmayı yaptı. Tasarımın geleceği, yeni trendler, bulut teknolojileri hakkında yanlış bilinenler ve tasarım deneyimini iyileştirmek için önerilen en yeni Autodesk bulut teknolojilerinden bahsetti. “Dünya genelinde 50 milyon sunucu var. İnternet bağlantısı ve cihazınız olduğu sürece bunların sunacağı her türlü bilgiye açıksınız” diyen Allen sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mobilite, işbirliği kültürü, farklı cihazlardan yüksek miktarda veriye erişimi sağlayan etkin bilişim gücü… Tüm bu yeni trendler geleceğin iş yapma alanının tablet bilgisayarlar olduğunu gösteriyor.”

Aynı zamanda konuşmasında özellikle etkinlikte ön plana çıkan 3d yazıcılardan ve gelecekte getirebilecekleri imkanlardan bahsetti.Asıl ilgimi çeken yaşayan hücreler ile yapay organlar üretmek ve organ nakli bekleyen hastalara bu konuda yardımcı olabilmek.Tabi mümkün olur mu bilmiyorum fakat, şimdiden protez el ve bacaklar üretilerek en azından bu konuda ihtiyaç sahibi insanlara faydalı olunabildiğini belirtti.
Bunların dışında sektörel birçok sunum yapıldı hepsini takip etme imkanı bulamadım ancak, katılan herkes için faydalı olduğunu düşünüyorum.
Autodesk Türkiye Topluluk Ekibi olarak, Olcay Kük yönetiminde, Irmak Bıçakçıgil, Ali İhsan Değirmenci, Cihan Gülaç, Serdar Hakan ve Ulaş Deniz ile birlikte güzel ve yararlı bir gün geçirdiğimizi düşünüyorum.

Etkinlikten kareler;

 

autodesk_etkinlik_3autodesk_etkinlik_2 autodesk_etkinlik_4autodesk_etkinlik_6

 

autodesk_etkinlik_7autodesk_etkinlik_8

 

Etkinlik sonrası güzel bir Ortaköy sefası ile günü sonlandırdım.

Seneye Allah kısmet ederse eğer,  yine aynı etkinliğe daha etkili bir şekilde katılmayı istiyorum.

 

 

autodesk_etkinlik_9_ortakoy_cami

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir